Slideshow image bild1Slideshow image bild2Slideshow image bild3Slideshow image bild4Slideshow image bild5Slideshow image bild6Slideshow image bild7Slideshow image bild8Slideshow image bild9Slideshow image bild10Slideshow image bild11Slideshow image bild12Slideshow image bild13Slideshow image bild14

Skaraborgs framtid i fokus

Den första Skaraborgsdagen är över, men det ska inte bli den sista. Drygt 300 beslutsfattare från både näringslivet och offentlig sektor samlades i Vara konserthus den 26 januari för att diskutera Skaraborgs tillväxt och de utmaningar vi alla står inför.

Mottagandet har varit fantastiskt och intresset oerhört stort både från deltagare och media. Nu är det vårt mål att arrangera Skaraborgsdagen även 2018 och varje år framöver som en återkommande tradition säger förbundsdirektör Per-Olof Hermansson.

Initiativtagare till den första Skaraborgsdagen var Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall, som även är vice ordförande i Skaraborgs Kommunalförbund. Tillsammans med ordföranden Katarina Jonsson, kommunalråd i Skövde, höll han också ett uppskattat inledningsanförande om vikten av tillväxt i Skaraborg och hur vi måste se Skaraborg som en enhet i stället för som 15 olika kommuner.

Under dagen bjöds deltagarna på intressanta föreläsningar och diskussioner kring bland annat bostadsfrågan, infrastruktur, kompetensförsörjning och arbetstillfällen, faktorer som är viktiga för Skaraborgs tillväxt. Moderator för Skaraborgsdagen var Helena Stålnert.