Richard och övriga representanter från Skaraborg tillsammans med besökare i Skaraborgs monter på mässan

Skaraborg representerade på Emigration Expo

Den 6-7 april besökte ungefär 11 000 personer från bland annat Nederländerna, Belgien och Tyskland Europas största emigrations mässa. Livet i Skaraborg fanns på plats.

Mässan, som vänder sig till personer som har bestämt sig för att flytta, fokuserar både på arbeten och livsstilen på de platser som ställer ut. Skaraborgs 15 kommuner ställde ut tillsammans, under Livet i Skaraborgs varumärke, och intresset var stort. 

- I Nederländerna bor det väldigt många personer på väldigt liten yta. Att Skaraborg ligger så centralt i Sverige, med goda förbindelser, samtidigt som vi har gott om natur och den typen av lantligt boende många på mässan letar efter gjorde att intresset för oss var stort, berättar Richard Dyvelås, utvecklingsledare för Livet i Skaraborg.

Med på mässan var representanter för några av Skaraborgs kommuner samt Visit Skaraborg. Besökarna i Skaraborgs monter kunde förutom att få information, anmäla sig till Livet i Skaraborgs engelska nyhetsbrev och komma i kontakt med våra inföyttarguider, också genom VR-teknik testa hur det är att befinna sig mitt bland tranor.