Två barn

Partssamverkanskonferens Barn och unga 2024

Den 8 mars hälsas alla medarbetare som samverkar kring barn och unga inom kommunal eller regional verksamhet via Partssamverkan och/eller i direkt verksamhet välkomna till konferens.

Konferensen hålls den 8 mars 2024, kl 9-15.30 i Insikten på Science Park Skövde. Deltagande på plats ger möjlighet till dialog, interaktivitet och lunch, men för den som inte kan ta sig till Skövde kommer delar av programmet live-streamas. Distansdeltagare uppmuntras att sitta gemensamt för möjlighet att utbyta tankar och ha dialog i det fysiska rummet.

Anmälan och information

Anmälan till och mer information om konferensen finns på Vårdsamverkan Skaraborg - Partssamverkanskonferens Barn och unga 2024.

Ur programet

Fokus ligger på vad barn och ungdomar behöver för att må bra och hur samverkan kan ske när dessa behov kräver insatser från flera verksamheter.

Genomgång av den nätverksstruktur som är Vårdsamverkan Skaraborg, med fokus på Samverkansgrupp Barn och unga, de lokala Partssamverkansgrupperna och SAMBU-teamen.

Rörelse som superkraft: Sammanfattning av medborgardialogen med över 800 skaraborgare om hur vi kan öka rörelserikedomen i Skaraborg. Satsningen hade sin utgångspunkt i Anders Hansens Hjärnstark och ett särskilt fokus på barn och ungdomar.

Anders Hansen: Depphjärnan, varför vi mår så dåligt när vi har det så bra – och såklart vad vi kan göra åt det. Anders är psykiatrikern som blev känd från STV-serien Din hjärna. Hans inspirerande föreläsningar fokuserar på hur den senaste hjärnforskningen visar hur motion och träning ger stora positiva effekter på hjärnan, samt hur dagens samhälle påverkar våra hjärnor och vad vi kan göra för att må bättre.

Likt förra året kan du som deltar på plats ta del av en monterutställning där flera utställare finns på plats och visar upp sin verksamhet i samband med dagens fika- och lunchpauser.

Arrangörer

Arrangörer är Samverkansgrupp Barn och unga tillsammans med Skaraborgs kommunalförbund, Folkhälsa och social hållbarhet i Skaraborg, Länsstyrelsen och Kunskapsnod Fullföljda studier.