Solcellspaneler på kommunens anläggningar

Installera solcellspaneler på kommunens anläggningar där det passar, t ex på skolor, badhus, vattenverk och nybyggnationer.

Att producera miljövänlig el blir allt viktigare. En satsning som kostar en del nu, men som om ca 12-14 år framåt ger tillbaka satsade pengar och därefter går med vinst. Låt tekniska luska ut vilka fastigheter som kan vara aktuella, titta vilka aktörer som sedan kan vara aktuella. Visa att Töreboda kommun bryr sig om sina invånare-även i framtiden!

Energikostnader är något som är svårt att spara på för en kommun, åtminstone på kort sikt. Tänker man långsiktigt finns pengar att spara på denna satsning då planerade paneler i t ex Mariestads kommun betalar sig (pay-off-tid) inom 11-14 år. inom en snar framtid kommer vi alla att behöva tänka mera miljövänligt. Viktigt att kommunen påvisar detta och är ett föredöme.

På längre sikt billigare energiförbrukning för kommunen. Under hela processen visar kommunen att den bryr sig om sina invånare och tänker på miljön och framtiden. Kommunen blir mer attraktiv att bo/flytta till.

Skaraborgs Kommunalförbund

Box 54

541 22 Skövde

Besöksadress: Kaplansgatan 16 A

Telefon: 0500-49 72 00

e-post: info@skaraborg.se