Etableringsrådgivare till Business Region Skaraborg

Vill du vara med och samordna och driva Skaraborgs investeringsfrämjande arbete tillsammans med Skaraborgs 15 kommuner. Vi söker nu en etableringsrådgivare till Business Region Skaraborg och projektet "Västsvenska etableringar för grön omställning"

Om arbetsplatsen

I Skaraborg bor 270 000 invånare. Vår tradition, är att som en utpräglad nätverksstadsstuktur samlas kring gemensamma utmaningar och möjligheter. Skaraborg Kommunalförbund är en samverkansorganisation och utgör plattformen för det gemensamma utvecklingsarbetet i Skaraborgs 15 kommuner.

Västra Götaland generellt och Skaraborgs specifikt präglas just nu av en av landets mest kraftfulla samhällsomställning för nyindustrialisering. Volvo Groups avisering om etablering av en ny storskalig battericellfabrik i Mariestad är dominerande i denna omställning. Fler etableringar är beslutade i Skaraborgs kommuner samtidigt som befintliga verksamheter expanderar och ställer om.

Som ett sätt att möta denna samhällsomställning och bidra till ett än mer hållbart och konkurrenskraftigt samhälle kommer projektet Västsvenska etableringar för grön omställning bedrivas under tre års tid. Projektet drivs av Västra Götalandsregionen tillsammans med Business Region Göteborg (BRG), Fyrbodals Kommunalförbund/Position Väst, Boråsregionen Sjuhärads Kommunalförbund/Business Region Borås (BRB) och Skaraborgs Kommunalförbund/Business Region Skaraborg (BRS).

Arbetet sker genom Business Region Skaraborg, vars uppdrag är att samordna och driva Skaraborgs investeringsfrämjande arbete med målet att proaktivt marknadsföra, attrahera investeringar och etableringar till regionen. Business Region Skaraborg arbetar tillsammans med och för Skaraborgs 15 kommuner för en ökad tillväxt. De är även en regional part till Business Sweden och därmed en del av Sveriges investeringsfrämjande arbete.

Arbetsuppgifter

Genom arbetet vill parterna stärka de proaktiva investeringsfrämjande verksamheterna i regionen för fler och strategiskt hållbara investeringar och etableringar inom den gröna omställningen. Målet är att förbättra de små och medelstora företagens hållbara tillväxt, konkurrenskraft och skapandet av fler arbetstillfällen. På så vis blir Västra Götaland en än mer attraktiv plats att investera i, vi utvecklar och stärker vår internationella konkurrenskraft. Arbetsuppgifterna varierar utifrån identifierade behov och insatsområden. Tjänsten innefattar att man arbetar utifrån projektets mål och resultat.

Arbetet kommer utgå från fyra arbetspaket:
- Industristruktur och värdekedjor – analys och planering
- Ökad offertberedskap – samspel med kommuner och andra intressenter
- Expansionsmöjligheter för befintligt näringsliv
- Investeringsfrämjande – marknadsbearbetning

Kvalifikationer

• Relevant universitets/högskoleutbildning, eller motsvarande
• Erfarenhet av frågor som rör näringsliv- och eller investeringsfrämjande arbete
• Goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift)
• B-körkort

Det är meriterande att ha arbetat i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av kommunal eller regional förvaltning. Att du har erfarenhet och förståelse för nationella, internationella affärer och kontakter samt av arbete med projektledning. Vi ser gärna att du även har fördjupad kunskap och förståelse för de processer som sker inom den gröna omställningen. Positivt med erfarenheter av större industriella system, industriell symbios eller värdekedjor.

Som person har du en mycket god kommunikativ och analytisk förmåga. Du har ett stort intresse för frågor som rör näringslivs- och samhällsutveckling. Du är initiativrik, driven och lyhörd samt har förmåga att genom struktur och organisering skapa goda förutsättningar för samarbete med flera berörda parter. Du trivs med ett omväxlande arbete, från strategisk till operativ karaktär. Din förmåga till relationsbyggande sticker ut i jämförelse med andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

På Skaraborgs kommunalförbund arbetar vi helhjärtat för Skaraborgs kommuner och dess invånares positiva utveckling. Du kommer att ingå som en del av en utvecklingsorganisation med ett brett uppdrag och många kompletterande kompetenser.

Tjänsten är placerad vid Business Region Skaraborg som är en del av enheten Regional utveckling på Skaraborgs Kommunalförbund.

Skaraborgs Kommunalförbund erbjuder ett jobb i ett modernt aktivitetsbaserat kontor centralt i Skövde, med möjlighet till visst distansarbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Projektanställning t.o.m. 2026-12-31
Omfattning: Heltid 100%
Tillträde: Snarast t.o.m. 2026-12-31

Ansökan
Ansök senast: 2023-10-08
Välkommen med din ansökan.

Kontaktpersoner

Claes Fahlgren
Enhetschef regional utveckling
Skaraborgs Kommunalförbund
0500-49 72 03
claes.fahlgren@skaraborg.se

Facklig företrädare, Vision
Catarina Carlehed
Skaraborgs Kommunalförbund
073-461 96 13
catarina.carlehed@skaraborg.se

Övrigt

Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Vill du veta mer om vad Skaraborg har att erbjuda i form av boende, fritidsaktiviteter och upplevelser? Välkommen besöka livetiskaraborg.se