Regionala rekommendationer förlängs till den 6 juni

Det är fortfarande en hög spridning av covid-19. De skärpta regionala rekommendationerna för att minska smittspridningen i Västra Götaland förlängs. De förlängda rekommendationerna gäller till och med 2021-06-06 med löpande omprövning utifrån det epidemiologiska läget.

I allt större utsträckning gäller det att

 • begränsa kontakter med andra människor
 • undvika platser som kollektivtrafik, köpcentrum etc
 • använd munskydd om du behöver resa kollektivt
 • avstå från icke nödvändiga resor
 • fortsätta arbeta hemifrån

 

Läs mer på regionens webbplats

Utöver Västra Götalands regionala rekommendationer gäller även Folkhälsomyndighetens allmänna föreskrifter och råd, liksom tidigare. De regionala rekommendationerna ska ses som en förstärkning lokalt i Västra Götaland.

 

Fortfarande gäller förhållningsreglerna för den som är vuxen eller går på gymnasiet och delar hushåll med någon som är covid-19-positiv. Barn i förskola och grundskola undantas.Förhållningsreglerna tillsammans med skyddsplikten enligt smittskyddslagen innebär  bland annat:

 • Man ska arbeta eller studera hemifrån under minst sju dagar. Den som inte kan arbeta hemifrån kan ansöka om smittbärarpenning från Försäkringskassan.
 • Man ska träffa så få personer som möjligt, hålla avstånd utomhus och inte vara med på fritidsaktiviteter där man kan träffa andra.
 • Inte åka kollektivtrafik, färdtjänst eller taxi.
 • Bara handla i mataffärer eller på apotek om man absolut måste och inte har några symtom.
 • Vara noga med att tvätta händerna ofta.
 • Berätta om att man är hushållskontakt till en person med covid-19 om man har kontakt med personal i hälso- och sjukvården.

  Här kan ni läsa mer:

  https://www.vgregion.se/halsa-och-vard/vardgivarwebben/vardriktlinjer/smittskydd-vastra-gotaland/


Förbundets personal rekommenderas fortsatt att arbeta hemifrån för att minska smittspridning Möten har i stor utsträckning genomförts digitalt under hela året och detta gäller även tills vidare. 

Allmänna riktlinjer för att minska smittspridning

Om du har befunnit dig i aktuella riskområden enligt UD/Folkhälsomyndigheten ska du inte komma till fysiska möten, detsamma gäller om du visar på förkylningssymtom.
Skaraborgs Kommunalförbunds personal kommer att vara restriktiva med resor och att delta i fysiska möten. Det är viktigt att vi nu visar omtanke för alla runt omkring oss.

Information om händelseutvecklingen av coronaviruset uppdateras kontinuerligt och finns att läsa på följande webbplatser:


Har du symtom som hosta, andningssvårigheter och feber ska du stanna hemma och kontakta 1177 Vårdguiden.

Om du inte har några symptom men vill ställa frågor om covid-19 ska du ringa 113 13. Det är ett nationellt informationsnummer där du kan ställa frågor om covid-19.

Till dig som företagare
NyföretagarCentrum i Skaraborg har tillsatt extra rådgivare med uppdrag att informera, ge stöd och lotsa vidare till rätt aktör, beroende på vad du som företagare behöver hjälp med. Måndag - Fredag kl 10 - 16   Telefon: 0500 - 45 41 41

E-post: skaraborg@nyforetagarcentrum.se

Under sidan Regional utveckling och Näringsliv, i menyn till vänster på denna sida finns mer information och länkar till  samarbetspartners och andra aktörer i Skaraborg. Listan är sammanställd av IDC.