Nu gäller det att hålla i och hålla ut.

Sommaren är här och många går snart på ledighet. Folkhälsomyndigheten har lättat något på sina restriktionen vad gäller resor inom landet. Men det är fortfarande en hög smittspridning, och särskilt i Skaraborg och på många andra håll, så det gäller fortfarande att hålla i och hålla ut och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Tvätta händerna ofta, begränsa fysiska kontakter och håll avstånd, samt stanna hemma om du känner dig minsta sjuk. Och kom ihåg – det här kommer att gå över!
Se Folkhälsomyndighetens sommarrekommendationer

Förbundets personal rekommenderas att arbeta hemifrån för att minska smittspridning och har gjort så under våren. Möten har i stor utsträckning genomförts digitalt. Detta gäller även tills vidare. Så snart läget tillåter återgår vi till mer normala arbetsformer igen

Allmänna riktlinjer för att minska smittspridning

Om du har befunnit dig i aktuella riskområden enligt UD/Folkhälsomyndigheten ska du inte komma till fysiska möten, detsamma gäller om du visar på förkylningssymtom.
Skaraborgs Kommunalförbunds personal kommer att vara restriktiva med resor och att delta i fysiska möten. Det är viktigt att vi nu visar omtanke för alla runt omkring oss.

Information om händelseutvecklingen av coronaviruset uppdateras kontinuerligt och finns att läsa på följande webbplatser:


Har du symtom som hosta, andningssvårigheter och feber ska du stanna hemma och kontakta 1177 Vårdguiden.

Om du inte har några symptom men vill ställa frågor om covid-19 ska du ringa 113 13. Det är ett nationellt informationsnummer där du kan ställa frågor om covid-19.

Till dig som företagare
NyföretagarCentrum i Skaraborg har tillsatt extra rådgivare med uppdrag att informera, ge stöd och lotsa vidare till rätt aktör, beroende på vad du som företagare behöver hjälp med. Måndag - Fredag kl 10 - 16   Telefon: 0500 - 45 41 41

E-post: skaraborg@nyforetagarcentrum.se

Under sidan Regional utveckling och Näringsliv, i menyn till vänster på denna sida finns mer information och länkar till  samarbetspartners och andra aktörer i Skaraborg. Listan är sammanställd av IDC.