Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat om att skärpa råden i Västra Götaland.

Folkhälsomyndighetens ändrade riktlinjer och en ökad smittspridning i samhället, så införs fr o m 3 november nya rekommendationer. Tänk på att ditt beteende påverkar smittspridningen. Tillämpa god hygien, håll avstånd, gör egentest om du har symtom, umgås inte med smittade och skydda personer i riskgrupper.

Här kan du läsa mer Allmänna råd i Västra Götalands län, Östergötlans län och Stockholms län 

 

Fortfarande gäller förhållningsreglerna för den som är vuxen eller går på gymnasiet och delar hushåll med någon som är covid-19-positiv. Barn i förskola och grundskola undantas.Förhållningsreglerna tillsammans med skyddsplikten enligt smittskyddslagen innebär bland annat:

  • Man ska arbeta eller studera hemifrån under minst sju dagar. Den som inte kan arbeta hemifrån kan ansöka om smittbärarpenning från Försäkringskassan.
  • Man ska träffa så få personer som möjligt, hålla avstånd utomhus och inte vara med på fritidsaktiviteter där man kan träffa andra.
  • Inte åka kollektivtrafik, färdtjänst eller taxi.
  • Bara handla i mataffärer eller på apotek om man absolut måste och inte har några symtom.
  • Vara noga med att tvätta händerna ofta.
  • Berätta om att man är hushållskontakt till en person med covid-19 om man har kontakt med personal i hälso- och sjukvården.

    Här kan ni läsa mer:

    https://www.vgregion.se/halsa-och-vard/vardgivarwebben/vardriktlinjer/smittskydd-vastra-gotaland/


Förbundets personal rekommenderas fortsatt att arbeta hemifrån för att minska smittspridning Möten har i stor utsträckning genomförts digitalt under hela året och detta gäller även tills vidare. 

Allmänna riktlinjer för att minska smittspridning

Om du har befunnit dig i aktuella riskområden enligt UD/Folkhälsomyndigheten ska du inte komma till fysiska möten, detsamma gäller om du visar på förkylningssymtom.
Skaraborgs Kommunalförbunds personal kommer att vara restriktiva med resor och att delta i fysiska möten. Det är viktigt att vi nu visar omtanke för alla runt omkring oss.

Information om händelseutvecklingen av coronaviruset uppdateras kontinuerligt och finns att läsa på följande webbplatser:


Har du symtom som hosta, andningssvårigheter och feber ska du stanna hemma och kontakta 1177 Vårdguiden.

Om du inte har några symptom men vill ställa frågor om covid-19 ska du ringa 113 13. Det är ett nationellt informationsnummer där du kan ställa frågor om covid-19.

Till dig som företagare
NyföretagarCentrum i Skaraborg har tillsatt extra rådgivare med uppdrag att informera, ge stöd och lotsa vidare till rätt aktör, beroende på vad du som företagare behöver hjälp med. Måndag - Fredag kl 10 - 16   Telefon: 0500 - 45 41 41

E-post: skaraborg@nyforetagarcentrum.se

Under sidan Regional utveckling och Näringsliv, i menyn till vänster på denna sida finns mer information och länkar till  samarbetspartners och andra aktörer i Skaraborg. Listan är sammanställd av IDC.