Logotyp för projektet Sues och ett löv med utskurna symboler för städer och energi

Välkommen till webinarium om kommunal energiplanering

Skaraborgs kommunalförbund och Länsstyrelsen i Västra Götaland välkomnar dig till ett digitalt möte om kommunal energiplanering. Välkommen på webinarium torsdagen 23 mars klockan 9.00-10.30.

I Skaraborg händer det spännande saker med stora etableringar och annan utveckling som ställer nya krav på energisystemen och deras utveckling.

Kommunerna har en roll att spela i att skapa förutsättningar för utvecklingen genom god samhällsplanering. Där ryms också energiplanering. Länsstyrelsen har utformat en vägledning för kommunal energiplanering. Skaraborgs kommunalförbund lämnar stöd till kommunerna via projektet SUES-Digit.

Nu är det dags att presentera den vägledningen, tillsammans med en beskrivning av vad som är på gång i Skaraborg när det gäller elektrifiering med mera.

Program

  • Magnus Fredricson, strateg för hållbar utveckling på Skaraborgs kommunalförbund, inleder med en nulägesbeskrivning.
  • Markus Klingberg, Jakob Länje och Andrea Teran Öman från Länsstyrelsen presenterar vägledningen.
  • Frågestund (det går bra att skicka frågor redan innan webinariet till magnus.fredricson@skaraborg.se Skriv ”Frågor energiplanering” i ämnesraden).
  • Vi kommer också att få ta del av ett exempel från en kommun som arbetar med energiplanering tillsammans med sitt energibolag.

 

Anmälan

Anmäl dig till webinariet genom att maila Magnus Fredricson, magnus.fredricson@skaraborg.se.

Logotyp Länsstyrelsen Västra Götaland