En tjej och kille som går nedför en trappa symbol för UF ligger i bilden

UF:s Digitala Temavecka är avslutad

Entreprenörskap - ju tidigare desto bättre var temat för Ung Företagsamhets temavecka som avslutades den 21 maj. En årlig återkommande vecka som i år fick genomföras digitalt med anledning av Coronapandemin.

Flera pris delades ut, band annat korades vinnaren i grundskoleutmaningen "Ideer som gör det möjligt" där elever från Källby Gård, Götene och friskolan Metis i Skara tagit fram innovationer utifrån FN:s globala mål. och för 4:e året i rad blev Guldkroksskolan i Hjo Årets grundskola.
För första gången korade Ung företagsamhet i Skaraborg även Årets UF-kommun som gick till Skara kommun som samarbetar med UF och näringslivet genom hela skoltrappan från de yngsta till de äldsta.
Lärarförbundet  i Skövde har varit värd för Temaveckan med de olika eventen och Skaraborgs Kommunalförbund har varit värd för Årets grundskola. En utmärkelse som går till en skola som använt UFs läromedel, har aktiva lärare och tar SYV-uppdraget och samverkan skola-arbetsliv till en ny nivå genom samverkan med UF.