Take action for a new beginning

Vill du/ni ta del av ungas perspektiv kring frågor som berör ditt/ ert arbete? Under veckorna 25-27 arbetade unga Skaraborgsutvecklare för att öka ungas möjligheter till påverkan på Skaraborgsnivå.

Trettioåtta ungdomar fördjupade sig kring följande områden:

  • Framtid och inflytande
  • Skola
  • Psykisk hälsa
  • Miljö/klimat
  • Fritid

För dig/ er som är intresserade av att ta del av ungdomarnas tankar och förslag så finns nu deras presentationer inspelade. Det finns också ett arbetsmaterial med förslag på frågeställningar att diskutera i din/ er arbetsgrupp.

Är du intresserad av att ta del av detta material, kontakta:

Kulturstrateg, Skaraborgs Kommunalförbund
Isabel Eriksson, isabel.eriksson@skaraborg.se 0500-497209

Processledare Social hållbarhet/ Folkhälsa, Skaraborgs Kommunalförbund
Susanne Sandgren, susanne.sandgren@skaraborg.se 0500 – 49 72 10

Om projektet
Detta är ett projekt som utvecklar ett koncept att arbeta med ungas delaktighet och inflytande. De unga skaraborgsutvecklarna ska lyfta ungas åsikter och tyckanden i Skaraborg så att deras röster verkligen blir hörda. Skaraborg är deras framtid, så varför inte låta ungdomar ha inflytande över den?

Syftet med projektet är att tjänstepersoner och beslutsfattare ska ta in ungas perspektiv på sitt arbete. Projektet har arbetats fram i ett tätt samarbete mellan unga kommunutvecklare i Falköping och tjänstepersoner från Skaraborgs kommunalförbund, Skövde kommun, Falköpings kommun och Karlsborgs kommun. Under projektets gång har även de unga kommunutvecklarna i Götene kommun och Lidköpings kommun deltagit på en gemensam uppstartsdag. Arbetet leddes av två unga processledare, Lovisa Wallin och Zeynab Hussaini, som coachade och guidade 38 ungdomar i processen.