Möjligheternas Värld blev lyckat!

I vår var det äntligen dags för fysisk ” Möjligheternas Värld” som erbjöd elever i årskurs 8 chansen att testa på teknikstationer. Efter två år av enbart digital event på grund av pandemin träffades vi igen på Balthazar science center i Skövde.

Möjligheternas Värld är ett teknikevent för elever i årkurs 8. Här får de möjlighet att testa på allt från svets till CNC och robotprogrammering. Ambassadörer vid de olika stationerna är elever som går de teknikcollegecertifierade* utbildningarna som finns i Skaraborg.

I år erbjöds två varianter, en vecka att besöka eventet fysiskt på plats på Balthazar science center och en digital vecka. Ca 1500 elever besökte Möjligheternas värld under dessa två veckor och fick upp ögonen på vad teknik kan innebära

*Teknikcollege är en samverkan mellan olika utbildningsanordnare, näringsliv och kommuner. Teknikcollege Skaraborg innefattar 5 lokala college; Falköping, Lidköping, Vara, Mariestad och Skövde. De teknik-och industritekniska utbildningarna på dessa orter är certifierade samt VUX-utbildningen CNC vid Lärcenter i Falköping och svets lärling i Skövde.