Aktuellt startsida

Möjligheternas värld 2016

Den 14 till 18 mars 2016 får eleverna chansen att vidga sina vyer och se hur det kan se ut i ett kommande arbetsliv och några av de yrken som finns inom teknikområdet

För tredje året i rad erbjuder företag och skolor som är anslutna till Teknikcollege Skaraborg, samt Högskolan i Skövde, Dalénium och Balthazar, Skaraborgs åttondeklasser, deras lärare och studievägledare att under en halvdag få prova på spännande arbetsuppgifter inom teknik.

Den 14 till 18 mars 2016 får eleverna chansen att vidga sina vyer och se hur det kan se ut i ett kommande arbetsliv och några av de yrken som finns inom teknikområdet, oavsett om man vill studera vidare eller inte. Det blir en spännande halvdag med möjlighet att prova på olika aktiviteter och där de får uppleva de olika faserna i en utvecklingsprocess, från idé till en färdig produkt och till produktion. Stationerna som eleverna interaktivt får vara med om är:

  1. Högskolan i Skövde –  DONNA/Dataspelsutbildningarna
  2. Science center –  Balthazar och Dalénium
  3. Svets
  4. CAD och 3D
  5. Design (Ny för i år)
  6. Bilfabriken –   automation och robot
  7. CNC 

Syftet är att uppmuntra och väcka nyfikenhet hos eleverna för att de ska vilja satsa på en utbildning inom teknik och innovation, så att vi nu, och i framtiden, kan kompetensförsörja näringslivet i Skaraborg.

Inför eventet har elever som går på våra Teknikcollege gymnasieskolor i Skaraborg utbildats till ambassadörer för att presentera de olika stationerna. Totalt är det 90 Teknikcollege-elever som kommer vara på plats under veckan.

Den 16 mars kl 15.30-16.30 är det ”Möjlighetsmingel” för lärare från både grund-och gymnasieskolan, studie- och yrkesvägledare, skolledare, fackförbund, politiker och företagare att träffas, mingla, skapa kontakter och uppleva de stationer som åttondeklassarna gör.

Länkar