Planerar för studentutbyten

Under 7 dagar besökte Hanna Hinkle från University of Illinois Skaraborg. Syfte är att komma starta upp studentutbyten mellan Högskolan i Skövde och University of Illinois.

Sedan flera år tillbaka har Skaraborg samarbetat med staden Rockford som ligger i den norra delen av Illinois. Syftet med denna vistelse har varit ett byta erfarenheter med varandra inom framförallt hälsa och sjukvård. Som en förlängning av detta inleddes ett nytt samarbete mellan Högskolan i Skövde och University of Illinois för drygt två år sedan. I dagarna är Hana Hinkle på besök i Skaraborg för att lära sig mer om det svenska sjukvårdssystemet och presentera hur man jobbar på College of Medicine Rockford. Tanken är att besöket i slutändan ska resultera i en mer konkret utbytesplan.

Hana besökte även Skaraborgs Kommunalförbund för att få en presentation av Skaraborgs- och Västra Götalands utvecklingsarbete med Mobil Närvård.

Medverkande på bilden:  Jeanette Andersson Utvecklingsledare äldre, Svante Lifvergren Utvecklingschef Skaraborgs Sjukhus, Anna Carlsson ST-läkare och läkare i Närsjukvårdsteamet, Catharina Gillsjö lektor Högskolan Skövde och Hana Hinkle från College of Medicine Rockford vid University of Illinois.