Två kvinnor i vårdkläder framför en vepa med logotypen för vård och omsorgs college

Lyckad branschdag med Vård och omsorgs college

Den 20 september gick årets branschdag inom Vård och omsorgscollege Västra Skaraborg av stapeln – tack till alla som gjorde det till en toppendag!

Under branschdagen träffade gymnasieelever från vård- och omsorgsprogrammen på De la Gardie i Lidköping och Katedral i Skara samt vuxenstuderande vid yrkesutbildningar vid Skara Vuxenutbildning samt Campus Lidköping företrädare från branschen.

- Det är så viktigt för de studerande att få en god bild av sina blivande arbetsgivare och samtidigt behöver arbetsgivarna träffa sina blivande medarbetare. Genom att anordna branschdagar skapar vi en arena för möten som bygger relationer för framtiden! säger Karin Skarin, Processledare för Vård och omsorgscollege, Skaraborgs kommunalförbund.

Under dagen fick eleverna bland annat höra Helen och Berit berätta om sitt arbete på Sjukhuset i Lidköping, Jenny som berättade om Ebbagruppen (en demensverksamhet i Vara kommun) och Beatrice som berättade om korttidsverksamheten för barn och unga med funktionsnedsättning i Lidköping kommun. Från Maria fick de insyn i boendestödsgruppernas arbete (Lidköping) och Therése och Charlotte berättade om Hospice Gabriels fina verksamhet.

Ett stort tack från Vård- och omsorgscollege Skaraborg till alla inblandade!