Jan Malmgren

Jan Malmgren lämnar kommunalförbundet för att bli vd för Stiftelsen Läckö Slott

Jan Malmgren, förbundsdirektör i Skaraborgs Kommunalförbund, har beslutat lämna kommunalförbundet för att bli vd för Stiftelsen Läckö Slott från 1 mars 2021.

Jan Malmgren har arbetat som förbundsdirektör i kommunalförbundet sedan 2018 och har med ett genuint engagemang för hela Skaraborgs utveckling bidragit till att utveckla förbundets samverkansarbete. Kommunalförbundet ägs av de femton kommunerna i Skaraborg och verkar i områden där samverkan över kommungränserna ger större nytta än vad var och en av kommunerna själva skulle kunna åstadkomma. 

- Det har varit en fantastiskt lärorik tid, trots att den blev kortare än jag från början hade tänkt. Jag är djupt imponerad av det arbete som de 15 kommunerna genom Skaraborgs Kommunalförbund utför, och det engagemang och den professionalitet förbundets och kommunernas medarbetare visar. Det är också glädjande att Skaraborg i många frågor har ett oerhört gott renommé i det regionala arbetet i Västra Götaland, vilket är ett bra betyg på politikens beslutsamhet i de viktiga framtidsfrågorna.

- Jag beklagar att Jan väljer att gå vidare till ett annat uppdrag, men jag vet att det är ett område som ligger honom varmt om hjärtat. Vi önskar Jan all lycka i den nya rollen, säger Katarina Jonsson, ordförande för Skaraborgs Kommunalförbund.

Jan Malmgren slutar sin tjänst som förbundsdirektör under februari 2021. Rekryteringsprocessen av en efterträdare inleds omgående.