Aktuellt startsida

Vill din kommun börja arbeta smartare och effektivare?

Detta för att bibehålla den välfärd som vi har idag.

Vill din kommun börja arbeta smartare och effektivare? Rapporterna duggar just nu tätt om de utmaningar som kommunerna står inför de närmsta åren. Börjar offentlig verksamhet inte ändra arbetssätt, jobba smartare och mer i samverkan är det ett känt faktum att vi står inför förhållandevis stora skattehöjningar under de närmsta åren. Detta för att bibehålla den välfärd som vi har idag.

Skaraborgs innovationssluss är ett Vinnovaprojekt som ska arbeta med innovation i Skaraborgs kommuner. Det vill säga jobba smartare genom att förändra och utveckla våra organisationer, verksamheter, processer, tjänster och samverkan mellan kommuner. Slussen ska också känna till innovationssystemet i Sverige och hjälpa kommunerna i Skaraborg att hitta mest lämpade innovationsmiljö för en specifik idé. Sist men inte minst ska Skaraborgs innovationssluss arbeta med att sprida innovationer till kommunerna i Skaraborg. För att detta ska fungera måste vi arbeta med kommunernas innovationskultur och skapa en struktur för att fånga idéer hos kommunernas medarbetare, testa och utveckla dessa. Visst låter det bra!

Just nu är projektet Skaraborgs innovationssluss i en uppstart. Projektet kommer gärna ut till din kommun och berättar mer om vad projektet ska göra och vad dess mål är. Kontakta projektledare Maria Nilsson om du vill veta mer eller bjuda in projektet till din kommun.

Mobil: 070 - 683 08 78  E-post: maria.nilsson@skaraborg.se

Välkommen med din inbjudan!