Yrkeslärare i olika branscher instruerar elever

17 juni - Yrkeslärarutbildning: Digitalt informationsmöte

Skaraborg och Göteborgsregionen är i stort behov av yrkeslärare. Är du redo för nästa steg? Nu erbjuder lärcentrum på flera orter i Skaraborg tillsammans med Göteborgs universitet en utbildning på halvfart och distans. Välkommen på en digital informationsträff för att få veta mer!

I många branscher är behovet av utbildad arbetskraft stort. För att det ska finnas kompetent personal att tillgå behöver fler utbilda sig på yrkesutbildningar - då behövs yrkeslärare. Under 2025 räknar Göteborgs Universitet med att starta en utbildning till yrkeslärare på halvfart och distans i Skaraborg, via lärcentrum i Lidköping, Falköping eller Mariestad.

Utbildningen är öppen för dig som har en yrkeskunskap, det vill säga är yrkesverksam, eller redan idag arbetar som yrkeslärare men saknar behörighet.

Nu erbjuder vi ytterligare en digital informationsträff i samarbete med Göteborgsregionen där Göteborgs Universitet och berörda lärcentra berättar mer om upplägget på utbildningen.

Passa på att ställa dina frågor om utbildningsupplägget! Du får också praktisk information om upplägget på utbildningen och vad som förväntas av dig som student. Du som redan har en tjänst som yrkeslärare har möjlighet att göra din VFU inom din nuvarande tjänst. 

Målgrupp: Obehöriga yrkeslärare och yrkesverksamma som vill karriärväxla

Tid och plats: 17 juni kl. 10, digitalt

Anmälan:Anmälan är stängd men du kan göra en sen anmälan genom att skicka ett mail till kompetensnavet@skaraborg.se