Bild på Guldgruvan och föreläsarna

16 maj - Förskolekonferens Guldgruvan

Välkomna att fira 5-årsjubileet av Guldgruvans förskolekonferens där vi bjuder in till att tillsammans ta förskoleSverige framåt!

Varför gör vi det vi gör?
– om att finna sammanhang som berikar livet i förskolan

I fem år har Guldgruvans konferens ställt frågor om livet i förskolan. Samma föreläsare har under dessa år utvecklat och utmanat sätten vi ser på förskola och oss själva. Förskolan ska vara en plats där barnen kan växa men för att det ska hända behöver även vi vuxna kunna och våga göra detsamma...

Även i år kommer ni kunna ta del av föreläsningar av Linda Linder @pedagogiska_kullerbyttan

”Förskola är det en sån där förändra världen grej?” - en föreläsning med hopp, glädje och en gnutta galenskap
Under 17 år har förskollärare Linda Linder arbetat med förskola, ett arbete hon aldrig siktade mot men som tog henne med storm. Under de senaste sju åren har hon börjat gräva djupt i varför vi gör det vi gör i förskolan och vad som egentligen är förskolans uppdrag. Upplev när Linda drar trådar mellan lek och allvar, mellan vuxna och barn och mellan förskolan och världen i en föreläsning som kommer förändra din uppfattning om dig själv och om förskolan. I tider av kris, oro och resursbrist är detta hoppet du behöver. Är du redo för den förändra världen grej?

 

Erika Kyrk Seger @erika_k_seger_official

Ödmjukhetens lov – en föreläsning om att vinna sig själv igen, igen och igen.
Erika valde tidigt att med ödmjukhet problematisera och dela sina tankar om förskolan men med ett fokus på utveckling och det egna lärandet. Det tog Erika ett tag att förstå att hennes Kamikazieläge och magkänsla var två av hennes främsta styrkor när hon projekterar sig själv om och om igen – det och lite självironi. I Erikas föreläsning möter ni pedagogik, organisationspsykologi och ledarskapsteorier kryddade med vardagsproblematik som skapar igenkänning!

 

Martina Lundström @motesplatsforlarande,

”Att se det stora i det lilla och det lilla i det stora – en föreläsning om att se världen konstrueras i förskolan och förskolan konstrueras i världen”
Martina drogs in i förskolan för 34 år sedan genom ett springvikariat. Det som fick henne att bli kvar var varken uppdraget eller kollegorna, utan barnens förmåga att ställa stora frågor ur små saker. Det gav vardagen på förskolan en större dimension. I föreläsningen kopplar Martina ihop barnen med världen och världen med barnen.

 

och oss från Guldgruvan. 

Guldgruvan – en plats för alla
Guldgruvan är en plats för alla barn i Töreboda med fokus på hållbarhet. En plats som bidrar till att accelerera lärandet utifrån olika sätt att lära, för alla barns rätt att växa och utvecklas så mycket de kan utifrån sina erfarenheter, sin kompetens och sitt unika sätt. Vi vill vara med och skapa möjlighet för våra besökare att bygga en tro på sin egen förmåga och på ytterligare sätt skapa förutsättning för alla att bli sitt ”bästa jag”.

 

Mellan föreläsningarna blir Guldgruvans miljöer och material vår gemensamma reflektionsplats.
Det kommer också bjudas in till ”miniworkshop” i vår smedja utifrån att finna sammanhang som berikar livet i förskolan genom pedagogisk iscensättning och ateljékultur, digitalisering och konstnärliga uttrycksformer ihop med Carina Eriksson och Emeli Stenvall från Skatans återanvändningscenter, Maria Högberg IKT-pedagog i Kumla, (digitalkreativitet på insta) och Kelly Mills Kallin från Tyresö (pedagogisk_iscensattning på insta).

Välkommen till en dag fylld av inspiration, dialog och möten!

 

När: torsdag 16/5 2024 kl. 8.45-16.00

Var:  Gjutaren Töreboda, Järnvägsgatan 6, 54531 Töreboda

Pris:  1 895: - exkl. moms. Lunch samt för- och eftermiddagsfika ingår.
(Bindande anmälan) OBS 120 platser, först till kvarn!

Anmälan: Via länk till höger.

Kontakt: Guldgruvan tel. 0506-18188  epost: guldgruvan@toreboda.se